Sesja warsztatowa – III tura

50.00 

Wyczyść

Opis

“Narzędzia diet coachingowe w praktyce dietetyka”
mgr Beata Rudzińska

Warsztat, który poprowadzę przybliży ideę diet coachingu i przyniesie konkretne narzędzia, które wspierają pacjenta dietetycznego na drodze do zmiany stylu życia.

Te zajęcia łączą teorię z intensywną praktyką.

Sprawdzisz na nich, jak możesz lepiej zbadać potrzeby pacjenta, jak doprecyzować cel, jak pracować z motywacją pacjenta i jak rozmawiać, żeby lepiej słyszeć, czuć i rozumieć.

Podczas warsztatu poznasz wybrane narzędzia diet coachingowe, rekomendowane przez Izbę Coachingu.

 

“Dietoterapia w zaburzeniach odżywiania”
mgr Maria Sobieszek

Podczas warsztatu uczestnicy zdobędą wiedzę i praktyczne, oparte na doświadczeniu, wskazówki  pomocne w prowadzeniu dietoterapii u osób cierpiących na zaburzenia odżywiania.

Poruszone zostaną kwestie związane z przekonaniami żywieniowymi, holistycznym podejściem do pacjenta, somatycznymi powikłaniami zaburzeń odżywiania i skutecznymi sposobami wprowadzania indywidualnej dietetoterapii. Słuchacze zdobędą informacje dotyczące przeprowadzania wywiadu dietetycznego, dobierania formy pracy oraz współpracy w zespole specjalistów.

Poruszone zostanie także temat stosowania diety wegetariańskiej przez osoby cierpiące na zaburzenia odżywiania.

“Opowiem pani o moim dietetyku…” – przemyślenia osób z zaburzeniami jedzenia dotyczące pracy z dietetykiem
mgr Anna Szostak

W trakcie spotkania poruszymy temat tego, na co zwracają uwagę osoby z zaburzeniami jedzenia w gabinecie dietetyka. Na co istotnie powinno się zwrócić uwagę, które zalecenia mogą skomplikować nam pracę a które mogą przynieść zaskakująco pozytywne rezultaty? Pojawią się zarówno wskazówki oparte na pracy własnej z osobami cierpiącymi na takie zaburzenia jak anoreksja, bulimia czy kompulsywne objadanie się, jak i będzie to przestrzeń na dyskusję o tym, co jest a co nie jest możliwe w pracy dietetyka oraz jak ustalić jej granice.