Sesja warsztatowa – III tura

50.00 

Wyczyść

Opis

“Narzędzia diet coachingowe w praktyce dietetyka”
mgr Beata Rudzińska

Warsztat, który poprowadzę przybliży ideę diet coachingu i przyniesie konkretne narzędzia, które wspierają pacjenta dietetycznego na drodze do zmiany stylu życia.

Te zajęcia łączą teorię z intensywną praktyką.

Sprawdzisz na nich, jak możesz lepiej zbadać potrzeby pacjenta, jak doprecyzować cel, jak pracować z motywacją pacjenta i jak rozmawiać, żeby lepiej słyszeć, czuć i rozumieć.

Podczas warsztatu poznasz wybrane narzędzia diet coachingowe, rekomendowane przez Izbę Coachingu.

 

„Dietoterapia w zaburzeniach odżywiania”
mgr Maria Sobieszek

Podczas warsztatu uczestnicy zdobędą wiedzę i praktyczne, oparte na doświadczeniu, wskazówki  pomocne w prowadzeniu dietoterapii u osób cierpiących na zaburzenia odżywiania.

Poruszone zostaną kwestie związane z przekonaniami żywieniowymi, holistycznym podejściem do pacjenta, somatycznymi powikłaniami zaburzeń odżywiania i skutecznymi sposobami wprowadzania indywidualnej dietetoterapii. Słuchacze zdobędą informacje dotyczące przeprowadzania wywiadu dietetycznego, dobierania formy pracy oraz współpracy w zespole specjalistów.

Poruszone zostanie także temat stosowania diety wegetariańskiej przez osoby cierpiące na zaburzenia odżywiania.

„Trwała zmiana jako efekt wielu niekłopotliwych kroków – podejście psychodietetyka”
mgr Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Długoterminowa i skuteczna zmiana sposobu żywienia i stylu życia wielu przeraża. Dla innych jest atrakcyjna, ale zarzucana po kilku dniach. Jak pokazują badania, aby odchudzanie było skuteczne i by uniknąć efektu jo-jo oraz frustracji, musi wiązać się ze zmianą stylu życia. Na podstawie wiedzy i doświadczenia opowiem jak zmotywować pacjentów do takich zmian. Delikatne podejście małych kroków kierowanych świadomie w konkretnym kierunku przynosi świetne rezultaty i trwałe poczucie satysfakcji.