Prelegenci
IX EDYCJA KONFERENCJI PAD
Opisy sylwetek
dr hab. RENATA PERLIKOWSKA
Prof. uczelni – nauczyciel akademicki i pracownik naukowy Zakładu Chemii Biomolekularnej Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, doradca żywieniowy i dietetyczny. W swojej pracy naukowej koncentruje się na badaniu roli krótkich peptydów w organizmie i różnorodnych możliwości ich wykorzystania dla celów terapeutycznych, w tym w leczeniu chorób neurodegeneracyjnych, oraz w kosmetologii.
dr n. o zdr. PATRYCJA KŁÓSEK
Doktor nauk o zdrowiu, dietetyk kliniczny i psychodietetyk. Absolwentka ŚUM i SWPS. Autorka publikacji z zakresu psychodietetyki. Kierownik merytoryczny studiów podyplomowych na kierunku psychodietetyka w Akademii Humanitas. Właściciel sieci gabinetów specjalizujących się w psychodietetyce Paleta Diet. W Palecie Diet pomagamy naszym pacjentom nie tylko zmieniać ich nawyki żywieniowe, zmieniamy ich życie, podnosimy jego jakość. W leczeniu dietetycznym wykorzystujemy innowacyjne techniki psychodietetyki, które pomagają naszym pacjentom pokonywać wszelkie przeszkody w dążeniu do zdrowia i dobrego samopoczucia. W leczeniu jesteśmy partnerami, wspieramy i otaczamy troską każdego kto obdarzy nas swoim zaufaniem.
dr n. biol. JOANNA WOJSIAT
Doktor nauk biologicznych w dyscyplinie biochemia (ze specjalnością neurochemia) Instytutu Biologii Doświadczalnej Polskiej Akademii Nauk w Warszawie. Konsultantka naukowa, autorka publikacji naukowych, popularno-naukowych, monografii, materiałów edukacyjnych o tematyce neuronaukowej. Absolwentka Psychosomatyki i Somatopsychologii na Uniwersytecie SWPS w Warszawie, Dietetyki Sportowej na Akademii Wychowania Fizycznego w Warszawie oraz studiów podyplomowych Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie na kierunku Prowadzenie i Monitorowanie Badań Klinicznych.Wykładowczyni akademicka Uniwersytetu SWPS. Członkini Rady Naukowej Polskiego Towarzystwa Psychodelicznego, Przewodnicząca Rady Programowej Fundacji „Wise Future”, Członkini Rady Polskiego Instytutu Mindfulness, Edukatorka i Członkini Fundacji Małgosi Braunek „Bądź”. Gospodyni audycji/podcastu „Podgórska ogólnie” w Newonce Radio, w której popularyzuje naukę, oraz profilu na Instagramie (joanpodgorska) oraz bloga (www.joanpodgorska.com), na których dzieli się doniesieniami naukowymi/rozważaniami ze swoimi Odbiorcami. Autorka popularnonaukowej książki „Tak działa mózg. Jak mądrze zadbać o jego funkcjonowanie”. W swoich działaniach edukatorskich porusza głównie kwestie związane z neuronauką, neurobiologią i medycyną stylu życia.
dr ANNA JANUSZEWICZ
Psycholog, specjalista psychodietetyki w Instytucie Psychodietetyki, naukowiec i wykładowca Uniwersytetu SWPS
Kierownik studiów podyplomowych na kierunku psychodietetyka.
CARE-BEH Centrum Badań Stosowanych nad Zachowaniami Zdrowotnymi i Zdrowiem.
mgr MONIKA KROENKE
Jest dietetykiem, wykładowcą w Zakładzie Biochemii i Żywienia Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, członkinią Polskiego Związku Zawodowego Dietetyków, oraz Europejskiego oddziału Academy for Eating Disorders. Odbyła szkolenie z wykorzystania intensywnej terapii poznawczo – behawioralnej w zaburzeniach odżywiania na Uniwersytecie Oksfordzkim, oraz szkolenie z Terapii Skoncentrowanej na Rozwiązaniach. W pracy dietetycznej specjalizuje się we wsparciu dzieci leczonych psychiatrycznie. Pracuje w podejściu integracyjnym, wzmacniając i angażując współpracę całej rodziny.
Założycielka Nutrimi- centrum intensywnej terapii zaburzeń odżywiania.
mgr JUSTYNA PŁOSKONKA
mgr MARIA SOBIESZEK
Dietetyk kliniczny, psychodietetyk
Ukończyła dietetykę na Uniwersytecie Medycznym w Łodzi i psychodietetykę na SWPS w Warszawie. Doświadczenie zawodowe zdobywała pracując w poradniach dietetycznych oraz angażując się w projekty o tematyce prozdrowotnej. Od wielu lat zawodowo związana z Ogólnopolskim Centrum Zaburzeń Odżywiania, gdzie zajmuje się pracą indywidualną z pacjentem oraz prowadzeniem szkoleń z tematu psychodietetyki oraz roli dietetyka w leczeniu zaburzeń odżywiania. Jej misją jest dzielenie się, niezbyt popularną, wiedzą oraz doświadczeniem w zakresie metod pracy dietetyka z osobami cierpiącymi na zaburzenia odżywiania. Podczas szkoleń kładzie szczególnie duży nacisk na zagadnienia: – komunikacja z pacjentem, – empatyczne podejście do chorego, – zalecenia żywieniowe w zaburzeniach odżywiania. Oprócz indywidualnej pracy w gabinecie dietetycznym i psycho – dietetycznym, prowadzi liczne szkolenia. Jest trenerem Banku Żywności, gdzie prowadzi warsztaty dietetyczne oraz kulinarne.
Aktualności
REJESTRACJA WŁAŚNIE RUSZYŁA!
Nasze psychodietetyczne święto odbędzie się już 12 i 13 kwietnia 2025 w formule online!W tym roku przygotowaliśmy dla Was nie tylko dzień psychodietetyczny, ale i dzień neurodietetyczny! Dwudniową ucztę dla neuronów poprowadzą m.in.:🟪 dr Joanna Wojsiat - Jak ruch...
Zgłoś się na IX Ogólnopolską Konferencję PAD „Psychika a Dietetyka”!
Zapraszamy do zgłaszania abstraktów na IX Ogólnopolską Konferencję PAD „Psychika a Dietetyka”!📅 Termin konferencji: 12–13 kwietnia 2025📩 Termin nadsyłania abstraktów: do 15 lutego 2025 Jeśli chcesz wziąć udział czynny w konferencji w formie prezentacji ustnej,...
PREMIERA! MONOGRAFIA JUŻ DOSTĘPNA!
Szanowni Państwo, jest nam niezmiernie miło zaprezentować naszą monografię naukową Psychodietetyka – nierozerwalny związek między mózgiem a żywieniem! Książka jest całkowicie BEZPŁATNA w formie elektronicznej i dostępna do ściągnięcia poniżej: KLIKNIJ TUTAJ ABY POBRAĆ...