Z miłą przyjemnością informujemy, że można zgłaszać swoje rozdziały do monografii “Psychodietetyka – nierozerwalny związekmiędzy mózgiem a żywieniem” EDYCJA 2023 do 15 października 2023 roku!

Tematyka nadesłanych prac może dotyczyć następujących dziedzin:
– dietetyka i żywienie,
– wpływ składników odżywczych na ośrodkowy układ nerwowy,
– psychodietetyka, psychologia pokarmu, psychologia jedzenia, zaburzenia odżywiania.

Wszystkich zainteresowanych prosimy o nadsyłanie pełnych artykułów (zarówno oryginalnych, jak i przeglądowych) w polskiej lub angielskiej wersji językowej wraz ze streszczeniami artykułów. Każdy artykuł powinien mieć streszczenia w obu językach (niezależnie od wybranego języka artykułu).
Ostateczny termin nadsyłania prac to 15 PAŹDZIERNIKA 2023 ROKU. Prace w ciągu kilku dni zostaną wstępnie sprawdzone przez ekspertów i w przypadku wstępnej akceptacji przesłane do szczegółowej recenzji. Jednocześnie wszystkie prace nadesłane do 30 września 2023 roku po akceptacji pracy zostaną ZWOLNIONE z opłaty publikacyjnej.
Gotowa publikacja będzie dostępna w formie bezpłatnego e-booka. Każdy z autorów otrzyma certyfikat potwierdzający autorstwo rozdziału, a także 5 punktów MEiN (mamy nadzieję, że w przyszłości po wydaniu kilku monografii, gdy będzie możliwość ewaluacji, liczba punktów znacznie wzrośnie).
Opłatę w wysokości 150 zł lub 230 zł będą musiały wnieść osoby, których prace zostaną wysłane po 30 września 2023 roku i zostaną zaakceptowane przez Radę Naukową. Opłata jest jedna, niezależnie od liczby autorów (proponowana liczba autorów – nie więcej niż 3). Opłata w wysokości 230 złotych to opłata wliczająca przesłanie książki w formie papierowej dla jednego Autora pracy.

Prace powinny zawierać maksymalnie do 12 000 słów w przypadku prac przeglądowych i 10 000 słów w przypadku prac oryginalnych (bez piśmiennictwa).

Osoby zainteresowane prosimy o kontakt pod adresem mailowym p.szymanska@eletive.pl wraz z tematem i nazwiskiem autora lub współautorów.

ŚCIĄGNIJ SZABLON

SPRAWDŹ WYTYCZNE

Zachęcamy do przesyłania swoich prac!

W razie pytań pozostajemy do Państwa dyspozycji.